Camping omgeving, Schouwen-Duiveland

Brouwershaven

In en rond het historisch centrum bevinden zich goed geoutilleerde jachthavens die al heel wat keren de blauwe wimpel (kwaliteitskeur) hebben verworven. Honderden jachten markeren het beeld van de stad. Smalstad Brouwershaven was vroeger van grote betekenis voor de zee- en handelsvaart, wat men nu nog terug kan zien aan het prachtige stadhuis en de grote Sint Nicolaaskerk. Brouwershaven is de geboorteplaats van Jacob Cats (10 november 1577) Hij is bekend geworden als staatsman en moraalschrijver. Het standbeeld van Jacob Cats kijkt uit over de markt, waaraan diverse terrasjes liggen.

Brouwershaven ligt aan het grootse zoutwatermeer van Europa; De Grevelingen, en is nu een centrum voor watersport en recreatie. Ook vertrekt er dagelijks (in het hoogseizoen) vanuit Brouwershaven en den Osse een rondvaartboot en op maandag is er een toeristenmarkt. De haven van Brouwershaven loopt door tot in het stadje, wat een gezellige bedrijvigheid geeft.

Zierikzee, Monumentenstad

Zierikzee is de grootste plaats van het prachtige eiland Schouwen-Duiveland. Maar liefts 80 procent van de monumenten op Schouwen-Duiveland bevind zich in Zierikzee en daarom mag het zich ook Monumentenstad noemen. Het Havenplein en het Havenpark vormen samen met de Oude Haven het feitelijke centrum van Zierikzee. Rondom treft u de meeste winkels, restaurants en cafe's. In de maanden juli en augustus worden op diverse dagen activiteiten georganiseerd zoals een Toeristenmarkt en op donderdag de weekmarkt.

Duikplaatsen Den Osse, Grevelingenmeer en Oosterschelde

Grevelingenmeer Duikplaats Den Osse, op enkele kilometers van camping La Ferme. Dit is één van de meer dan twintig mooie duikstekken van Schouwen-Duiveland, alwaar je tot 30 meter diep kunt duiken en genieten van de diverse soorten vis en een mooi gezonken schip. Uiteraard zijn de mogelijkheden onder water te over in het nabijgelegen Grevelingenmeer en de Oosterschelde.

Natuurgebied Plan Tureluur

Op enkele honderden meters afstand vindt u het natuurgebied Plan Tureluur (natuurmonument). Dit gebied kenmerkt zich door vochtige graslanden met inlagen en karrevelden. Hoofdrolspelers in de nieuwe natuur zijn de zoute kwel en de hoge waterstanden. De zoute kwel zorgt ervoor dat er honderden plantensoorten groeien. De hoge waterstanden trekken veel bijzondere vogels zoals de tureluur aan. Deze nieuwe natuur is gerealiseerd mede dankzij de samenwerking tussen Natuurmonumenten en de Dienst Landelijk Gebied, Provincie Zeeland, Staatsbosbeheer en de Zeeuwse Milieu Federatie. Bezoek ook eens de site www.natuurmonumenten.nl/plan-tureluur

Fietsroutes Schouwen Duiveland

De fiets is bij uitstek het vervoermiddel om de vele mooi plekjes die Zeeland rijk is te ontdekken. De Zeeuwse natuur is erg afwisselend en levert dus ook al snel afwisselende fietsroutes op. Fruit, aardappelen of andere streekproducten, in Zeeland vind je dit langs de kant van de weg. Bij veel boerderijen is zelfs een knus winkeltje ingericht waar streekproducten een hoofdrol spelen. Fiets eens langs bij een kaasboerderij, ijsboerderij of wijnboerderij. Na een paar kilometer heb je de smaak al te pakken.

Neeltje Jans, Stormvloedkering

Een van de grootste waterbouwkundige werken ter wereld om het achterland te beschermen tegen rampen als de Watersnood van 1953, tevens een groot recreatie gebied! Bekijk alle fantastiche mogelijkheden rondom Neeltje Jans op de site www.hetzeeuwselandschap.nl

Nationaal Park Oosterschelde

Het grootste en natste natuurpark van Nederland op nog geen 10 minuten rijden van ons vandaan! Hier kunt u één worden met de natuur ....Het park is een uniek en dynamisch natuurgebied. Door de afwisseling van eb en vloed en de aanwezigheid van zout en zoet water leven hier duizenden soorten dieren, vogels en planten. Heerlijk varen, vissen, fietsen of wandelen. Hier worden ondermeer onze geliefde zeehonden, bruinvissen en tuimelaars gespot. U vindt er vele prachtige uitkijkpunten en vogelkijkhutten. Elke dag is anders op en rondom de Oosterschelde ! Kijk voor een activiteitenoverzicht en nog veel meer informatie op www.np-oosterschelde.nl

Vragen? Neem contact met ons op, of bel +31111408473